THERAPEUTISCHE FOTOGRAFIE

THERAPEUTISCHE FOTOGRAFIE


DE HELENDE KRACHT VAN EEN FOTO.


Een foto kan ons brengen naar het verleden. 
Een foto kan ons aarden in het heden.
Een foto kan ons een verlangen brengen voor de toekomst. 


Omdat ik als fotografe zag wat een foto inhoudelijk teweeg kon brengen bij mensen, besliste ik om verder te gaan dan enkel de commerciële wereld. Ik wou terug dat authentieke, de inhoud en het verhaal als hoofddoel in het beeld. Het samenwerken aan levensverhalen, het reflecteren over beelden gaf zingeving, een doel en een mooie verbinding. Een echte connectie.


Als kers op de taart kreeg ik in 2017 de kans om in Italië opleiding te volgen bij Judy Weiser rond de technieken van therapeutische fotografie en phototherapy.

Een nieuwe wereld ging voor me open. 


Een dankbaar verhaal dat bleef groeien kwam er door Mark Luyten. Hij nam me in België onder zijn hoede met zijn jaren ervaring als psychotherapeut die foto's gebruikt in zijn eigen praktijk.
Samen ontwikkelden we de workshop 'Persoonlijke groei door foto's' die in 2017 plaatsvond. 

In 2018 nam ik deel aan 'Perugia Social Photo festival' Dit bracht me nog meer bij mijn doel, om te werken met foto's voor het welzijn van de mens. In 2019 zette ik mijn eerste stappen naar groepspraktijken. Vanaf 2020 kan ik met veel trots ook de nieuwe praktijk voorstellen. BE ART-THENTIC

Meer info via www.Be-art-thentic.be ( weldra online)Er zijn zoveel beelden en toch blijf dat ene beeld ons bij. Anderen zijn we weer even snel vergeten als ze zijn verschenen.
In projectieve fotografie gaan we aan de slag met reeds bestaande beelden.
Jij kiest jouw beeld naar gelang jouw gevoel, verhaal of context en samen gaan we op pad met wat deze foto jou persoonlijk brengt.
De start van persoonlijke groei door foto's.JE EIGEN VERHAAL MET FOTO'S


Ik moedig aan om zelf te gaan fotograferen. Het in beeld brengen van je eigen emoties,

je eigen verhaal. Je krijgt een kans om niet enkel gehoord te worden maar ook om zelf te kijken of gezien te worden.

Dit kan individueel maar wie wil kan deelnemen aan themagroepen en steun vinden bij lotgenoten. Zo samenwerken met foto's, reflecteren en in verbinding staan met ons eigen verhaal en dat van elkaar geeft zingeving en steun. Ook jezelf laten fotograferen door andere behoort tot de mogelijkheden en wat dacht je van een zelfportret? Een portret van jezelf puur voor jezelf, los van wat anderen denken of zonder sociale media in het achterhoofd.


 

FAMILIEALBUMS EN SNAPSHOTS


Een familiealbum, of snapshot's op de gsm. Een bron van verhalen en perspectieven.

Afhankelijk van de hulpvraag gaan we aan de slag met de beelden van jouw persoonlijke geschiedenis. 

© 2020 by Dina Vierendeel - The art and healing power of Photography